تكبير أشهار المنتديات
كنافة بالقشطة 472048871
تكبير أشهار المنتديات
كنافة بالقشطة 472048871
تكبير أشهار المنتديات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

تكبير أشهار المنتديات

أشهار منتديات/ تبادل أعلاني/ تبادل تسجيل /
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كنافة بالقشطة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ملك الأشهار
Admin



ذكر عدد المساهمات : 309
السرطان لبلد : سوريا
تاريخ الميلاد : 07/07/1994
تاريخ التسجيل : 04/08/2010
العمر : 29
المزاج : رواق لأخر الدعاية

كنافة بالقشطة Empty
مُساهمةموضوع: كنافة بالقشطة   كنافة بالقشطة I_icon_minitimeالخميس أكتوبر 07, 2010 6:18 am

المقادير:

1/2 كيلو كنافه

كوب سمن سايحه


للقشطه:

2 كوب حليب

5 ملاعق كبيره دقيق

كوب قشطه


للقطر:

1/2 1 كوب سكر

3/4 كوب ماء

عصير ليمونه

فانيليا




الطريقة:


تحضير القطر:

نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا


نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق


نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار

و نتركه ليبرد تماما


تحضير القشطه:


ندوب الدقيق في الحليب علي البارد

ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا

نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما

و تصبح القشطه جاهزه


تحضير الكنافه:


- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح

- ندهن صينيه بالسمن

- نضع نصف مقدار الكنافه

- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها

- نرش مقدار من السمن السايح

- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)

- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري

- نرش مقدار جيد من السمن السايح


طريقه الخبز:


ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه

لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير

يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه

و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد


و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك


و بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://ashhar2.yoo7.com
 
كنافة بالقشطة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
تكبير أشهار المنتديات :: عالم حواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: